Kismamafotózás

Hogyan készülj fel kismama fotózásra

A várandósság egyszerre izgalmas, varázslatos, sőt olykor bizony terhes is, de kétségtelenül feledhetetlen. Nem csoda, ha egyre többen szeretnénk még emlékezetesebbé tenni azzal, hogy gyönyörű, kismama fotók készüljenek erről az időszakról. Sokan viszont bizonytalanul indulunk neki: mikor készítsünk kismama fotókat, milyen ruhát válasszunk, hogy hozzuk ki a legtöbbet magunkból akkor is, ha most éppen elégedetlenebbek vagyunk a testünkkel.

Összeszedtünk nektek 11 igazán hasznos tippet a felkészüléshez.

1. A fotózást a 30-35. hét között tervezd. Ekkor már látványos a pocakod, de még biztosan könnyen tudsz mozogni. 

2. Fotózáshoz válassz olyan helyszínt, ahol igazán önmagad tudsz lenni. Ez lehet egy kültéri helyszín, egy csendes utcában, téren vagy erdőben. Ilyenkor vedd számításba az időjárást és azt, hogy szabadtéren reggel vagy a naplemente előtti időszakban érdemes fotózni. Egészen más hangulatú képek készülhetnek fotó studióban, előnye, hogy a nap bármely szakaszában tudsz menni.

3. A legtöbb kismama fotós rendelkezik ruhákkal. Persze ettől még érdemes neked is készülnöd. Mivel a pocakod lesz a főszerepben, válassz úgy, hogy a ruhák fazonja ezt hangsúlyozza. 

4. Kerüld el az apró mintás, vékony csíkos anyagokat, mert ezek a fotón nagyon zavaróak a szemnek. Minél letisztultabb az öltözéked, annál jobban tündökölsz majd te és a pocakod.

5. Pánt nélküli (test színű vagy fehér és fekete) melltartót mindenképpen készíts a bőröndbe, a ruhák jó része ezekkel mutat majd szépen.

6. Elmaradhatatlan a profi smink és az ápolt frizura. Kell ezt magyarázni?

7. A manikűr és pedikűr kötelező. Egyszerűen legyél ápolt, hiszen a kézfejed szinte minden képen jól látható lesz majd és bizony a lábfejed is sokszor előtűnik, főleg, ha stúdióban készülnek a képek.

8. Vigyél magaddal személyes kiegészítőket is, mint például egy kiscipő, ultrahang fotó vagy bármi, ami hozzátok kötődik.

9. Bízz a fotósodban! Teljesen felesleges előre görcsölnöd a pózokon, ő tudni fogja, mi áll jól neked, mi lesz kényelmes és mutatós egyszerre.

10. Kismama fotózásba vonod be a párodat. Így születhetnek közös várakozós képeitek is.

11. Lazíts! Ne takargasd magad, ne idegeskedj. Egyszerűen tedd a pocakodra a kezed és gondolj a születendő gyermekedre és mosolyogj!